O BEST Week-u

Udruženje Studenata Tehnike Evrope – BEST Niš ove godine, po peti put, organizuje BEST Week koji za cilj ima da mladima približi određene oblasti i veštine koje im mogu značiti u daljem školovanju i neformalnom obrazovanju. BEST Week će se održati od 26.07. do 01.08. 2021. godine. Naš zadatak je da kroz niz predavanja, radionica i takmičenja pomognemo studentima da prošire i unaprede svoja znanja iz aktuelnih oblasti kao što su marketing i preduzetništvo, finansije, karijerno usavršavanje, informacione tehnologije, zdravlje kod mladih, bezbednost u saobraćaju, kao u teoriji, tako i u praksi. Osim toga, ovaj događaj za cilj ima i podsticanje mladih na aktivizam kroz rad u omladinskim organizacijama, koje bi ovom prilikom bile predstavljene.

Gde? Kada?

Oficirski dom, Niš

Ovogodišnji BEST Week biće održan unutar prostorija Oficirskog doma. Objekat raspolaže salama koje su namenjene za predavanja i tribine.

26. jul - 1. avgust 2021

BEST Week traje 7 dana od kojih će svaki dan pojedinačno da bude posvećen određenim temama koje bi mogle da zanimaju mlađu populaciju.

Ovogodišnji Best Week će trajati 7 dana, od 26. jula do 1. avgusta. Svakog BEST Week-a  se određuju teme predavanja koje bi učesnike zanimale i podstakle na lično i profesionalno usavršavanje. U skladu sa tim, tematski dani za koje smo se odlučili za ovogodišnji BEST Week jesu (uključujući i teme kojima ćemo se baviti tokom tih dana):

  1. Dan Preduzetništva i marketinga – LinkedIn veštine, izgradnja brenda, od volonterstva do preduzetništva
  2. Dan Finansija – Novac, šta su to porezi i kako ih plaćamo, putanja razvijanja preduzetništva u poreskim limitima
  3. Dan Informacionih tehnologija – Distribuirani sistemi, cross platform (Flutter), mikroračunarski sistemi 
  4. Dan Karijernog usavršavanja – Prakse i razmene, pisanje CV-a, intervju za posao, prvi radni dani na poslu
  5. Dan Zdravlja – Мentalno zdravlje, seksualno zdravlje, važnost fizičke aktivnosti kod mladih i nutricionizam
  6. Dani Bezbednosti u saobraćaju – Prva pomoć, saobraćajne nesreće, simulacija sudara i dužnosti učesnika u saobraćaju